Groot Koerkamp (Genemuiden)
De Echte Bakker

Puur Antoon! Walnotenbrood

Puur Antoon! Walnotenbrood

Desembrood gaat heel lekker samen met walnoten. Zeker gecombineerd met rozijnen en een vleugje gember. Samen is het een feestje om  te eten. Tip: Smaakt heerlijk met roomboter en met hartig beleg.

Puur Antoon! Garlicbread

Puur Antoon! Garlicbread

Een verwennerij voor bij de borrel of als hartig tussendoortje is het Garlicbread. Gemaakt van ons eigen desembrood verwerkt tot plukjes brood die zijn gemarineerd met een knoflook-kruidenolie. Afgewerkt met kaas van ERF1.Zo lekker daar eet je je vingers haast bij op!

Ontbijtgraantjes

Ontbijtgraantjes

Niet de eerste ontbijtgranen die er te koop zijn, wel bijzondere Ontbijtgraantjes van Puur Antoon.

Het onderscheid wat wij maken? De enige vorm van zoetstof of suikers die wij toevoegen zijn pure honing en gerstemout. Gerstemout ontstaat nadat gerstkorrels tot ontkiemen zijn gebracht. Tijdens dit proces wordt het in het graan aanwezige zetmeel omgezet in suiker. Daarna worden de korrels geroosterd en tot gerstemoutstroop verwerkt door toevoeging van water.

Wij voegen geen zout toe aan onze Ontbijtgraantjes. Het van nature aanwezige zout is het enige wat er in onze Ontbijtgraantjes zit.

De in sommige soorten aanwezige rozijnen zijn van biologische herkomst. De granberries zijn licht gezoet met rietsuiker.

Noten worden eerst op lage temperatuur in onze oven geroosterd tot ze lekker knapperig zijn.

Diverse van onze Ontbijtgraantjes zijn glutenarm en er zijn Vegan varianten in ons assortiment.

Klik hier voor meer info

Koolhydraatarme Desemkrackers

Koolhydraatarme Desemkrackers

Lekker bewust eten, daar sluiten onze Koolhydraatarme Desemkrackers perfect bij aan. Door ons unieke recept bevatten deze Krackers maar één E nummer; Appelzuur. Door het zeer lange rijsproces krijgen de Krackers een smaak en brosheid die uniek is.

De tweede variant van onze Koolhydraatarme Desemkrackers is de Kaaskracker. Kaas bevat geen koolhydraten. Daardoor blijven ook deze Krakers lekker koolhydraatarm. De kaas die op de Krackers zit is al net zo uniek als de Kracker zelf. Biologische kaas van ERF1.

Klik hier voor meer info

Desembrood

Desembrood

Desembrood maken wij in meerdere soorten. Wat alle soorten gemeen hebben is de herkomst van het meel, dat komt van molen de Lelie uit Ommen. Molenaar Anton Wolters maalt voor ons meel van tarwe, rogge of spelt. Dit voldoet aan onze eisen van kwaliteit en lokaal geproduceerd.

Klik hier voor meer info

Gevulde Koeken

Zo lekker dat kan alleen een vakman

De ene Gevulde Koek is de andere niet. Wat andere koekebakkers erin stoppen moeten zij zelf weten. Wij zijn nogal kieskeurig aangelegd. In het deeg komt alleen roomboter, niet een klein beetje, nee die hoeveelheid die nodig is om het deeg smakelijk te maken en lekker bros te kunnen bakken in de oven. De balans tussen roomboter, suiker, scharreleieren en banketbloem is zo belangrijk voor de smaak en eeteigenschappen van de koek. 

Clean label amandelspijs, Wat dat is? Onze spijsleverancier heeft dezelfde visie als die wij hanteren; eerlijk, puur natuur en geen E nummers. Leverancier Damco koopt ongepelde amandelen in, en dopt die zelf. Tijdens het vermalen tot spijs komt er alleen maar suiker bij en citroen. Geen middeltjes voor langere houdbaarheid of conserveermiddelen.Niets nada.

Van die basis maken wij onze Gevulde Koeken. En dat onze Gevulde Koeken goed smaken blijkt wel uit de hoeveelheid die er wekelijks van wordt verkocht. Ongeveer om de 2 dagen zijn de koekebakkers druk met deze specialiteit.

De kwaliteit is op een heel prettige wijze onderstreept door de onaangekomdigde keuring van de Gevulde Koeken door het Nederlands bakkerij Centrum.

Gevulde Koeken

Vernieuwde Declaraties

Vanaf 1 januari 2015 moeten producten zijn voorzien van een specificatie die voldoet aan vernieuwde normen. De belangrijkste regels op een rijtje: Allergene grondstoffen moeten beter opvallen op het etiket of in de specificatie. Dit door een ander lettertype dan de rest van de tekst, of een andere kleur. Het moet leesbaar zijn. Dus te klein om zo met het blote oog te kunnen lezen, is niet meer toegestaan.

Omdat wij al enkele maanden terug onze broodrecepten hebben aangepast, was het zowieso nodig nieuwe specificaties te maken. Wat hebben wij dan aan ons brood veranderd zult u zich afvragen? Onze grootbrood recepten zijn voor een groot gedeelte E nummervrij! Een broodverbetermiddel hebben wij vervangen door zuivere zonnebloemolie. Dus geen geharde of transvetten in ons brood. En, wij hebben in de afgelopen periode geen klachten ontvangen, dus kan het met nog minder toevoegingen.Minder=Meer smaak!

Heeft u ondanks deze vernieuwde informatie nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Indien wij u kunnen helpen met onze informatie vanuit de bakkerij dan helpen wij u graag.

Nieuwe producten

Beste Brood E nummervrij

‚ÄčVernieuwd recept! 
Na uitgebreid testen is het zover. Ons Beste Brood is verbeterd. Wij hebben het recept aangepast. Het brood smaakt nog steeds even lekker, alleen zijn nu de grondstoffen met een E nummer vervangen door een variant zonder de E nummers.

 

Het Beste Brood  

Lactosevrij specialist

Of u nu lactoseintolerant bent of niet; al ons grootbrood is lactosevrij!  Wij streven er naar om in onze bakkerij zo puur natuurlijk mogelijk te produceren. Aan ons wit-, bruin- en volkorenbrood voegen wij geen moutmeel toe voor de kleur en smaak. Geharde of transvetten zitten er ook niet in! Sinds november van 2013 gebruiken wij voor de malsheid van ons brood zuivere zonnebloemolie.

Speltassortiment

Zachte Speltbollen, Harde Speltbollen, Speltstokbrood, Speltdesem Bruinbrood, Speltdesem Witbrood en Speltmeergranenebrood. Tel daar dan ook nog eens ons assortiment Spelt- Desemkrackers bij op, en dan tref je haast nergens een groter assortiment met speltspecialiteiten.

En wij ontwikkelen steeds weer een smaakvolle aanvulling. Dit keer het stevige vloerbroodje Spelt Puur.

Desem van 20 jaar oud!

In het kader van het kan altijd beter hebben wij onze desem aangepast. In al onze brooddegen voegen wij een deel desem toe.  Waarom desem toevoegen? Desem geeft brood meer smaak, geur, betere malsheid en langere versheid.

Wat is desem eigenlijk?

Desem is de basis van alle processen van gisting. Het verschil met gist? Gist geeft een gecontroleerde werking, desem is een spontane gisting. Als bakker kun je met gist je processen sturen, met desem stuurt het rijsproces de bakker. De natuur is dan de baas,

 

 

Suikerbrood

Suikerbrood declaratieHet is gelukt! Het kan anders, beter en lekkerder. Ons Suikerbrood is helemaal opnieuw gemaakt. De eisen die wij hebben? Lactosevrij, E nummervrij, eivrij en een milieuvriendelijker bakvorm. Wat er nu in ons Suikerbrood zit? Daar maken we geen geheim van. Tarwebloem, roggebloem, zout, gist, zonnebloemolie, desem, suikerstukjes en kaneel. Meer zit er niet in.

Weer een stapje verder op weg naar een betere wereld.

Desembrood nu nog smakelijker


Goed kan altijd beter

Vaak dacht ik bij mijzelf als wij bezig waren met het maken van desembroden; Dat moet nog beter kunnen. Wat meer volume, minder vast, minder zure smaak, malser en meer Puur Antoon broodsmaak. En daarop volgend aan de bel getrokken bij een deskundige proefbakker. Gelijk uitgelegd dat er onder géén beding iets aan de samenstelling mocht worden gewijzigd. Puur Antoon Desembrood zonder er van alles aan te veranderen!  En dat is gelukt. Met zijn scherpe blik zag proefbakker John Brandes waar het verbeterpunt zat. Door onze desem, die wij elke dag zelf maken, op een andere manier te laten rijpen, is de rijskracht enorm toegenomen. Wat er is gedaan, dat is het geheim van de bakker, en dat houden wij ook voor ons. De desem heeft nu een heerlijk frisse smaak en geur, enigzins yoghurtachtig. Maar het resultaat als gebakken desembrood is verukkelijk. Daarom wil ik ook niet spreken over zuurdesembrood.

Broodkeuring Spelt Desembruinbrood

Wij waren heel benieuwd hoe er door het Nederlands Bakkerij Centrum over ons Spelt desembrood zou worden geoordeeld. Wat ons betreft; kijk en geniet zelf van de kwaliteit van ons Desembrood.

Genemuider Kokosmat en Tapijtrolletjes

De Smaak van Genemuiden!

Genemuiden is groot gewordenals de tapijtstad van Nederland. En daar zijn wij nog steeds trots op! Begon het met biezenmatten, gevold door kokosmatten en nu tapijt en kunstgras in allerlei variaties. U bedenkt het maar en in Genemuiden kunnen ze het maken. Vanuit de historie begon bij mij het idee te borrelen. De biezen waren niet bepaald eetbaar, maar kokos dat is een ander verhaal. En dat is mijn inspiratie geweest.De combinatie van smaken is bijzonder lekker. Roomboterdeeg, romige kokosvulling en pure Callebaut chocolade. 

Genemuider Kokosmat en Tapijtrolletjes

Lekkerkrackers

Lekker - Lekkerder - Lekkerst - Lekkerkracker

Als je wekelijks zoveel 100% Spelt- Desemkrackers verkoopt, dan moeten die wel heel goed en lekker zijn. Het wordt nog lekkerder, nieuw is onze 100% Spelt-Desem Lekkerkracker. De Lekkerkracker is er in 2 variaties. Rozijnen- Lekkerkracker, en Chocolade- Lekkerkracker. Vergelijk onze Lekkerkrackers maar met Sultana reepjes. Dit om u een idee te geven. Het uitgangspunt voor de Lekkerkrackers is heel eenvoudig: geen E nummers, ei, melk of lactose, sesamzaad, tarwe, gist of smaakstoffen. De Lekkerkcacker bevat maar één allergene grondstof Speltmeel, en de daarin aanwezige gluten. 

Rozijnen- Lekkerkracker

In de Rozijnen- Lekkerkracker doen wij alleen maar rozijnen, lekker veel rozijnen. En voor de afwerking maken wij de Lekkerkracker voor het bakken vochtig met zuivere honing, om er daarna een beetje Fair Trade rietsuiker op te strooien. Dat zo puur zo lekker kan zijn.

Chocolade- Lekkerkracker

In de Chocolade- Lekkerkracker komt echte Belgische Callebaut chocolade. Pure chocolade druppels.  Als je de Chocolade- Lekkerkracker ziet kun je de chocolade niet missen. Om deze Kracker nog lekkerder te maken zijn deze voor het bakken ook met honing bestreken en bestrooid met Fair Trade rietsuiker.

Deze chocoladedruppels zijn lactosevrij, maar de leverancier waaschuwd dat er sporen van lactose in kunnen zitten. Bij navraag werd mij gezegd dat de druppels voor 99% lactosevrij zijn. Maar 100% garantie wil de leverancier niet geven vanwege het risico van kruisbesmetting in de productielijnen.

Groot Koerkamp (Genemuiden)

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137