Groot Koerkamp
De Echte Bakker

Puur Antoon! Desem Krackers

Puur Antoon! Desemkrackers

De Puur Antoon! Desemkrackers zijn te verdelen in twee groepen; De Spelt Desemkrackers en de Koolhydraatarme Desemkrackers. Allemaal net zo lekker als ze uniek zijn.

Biologisch spelt molenmeel is de basis voor alle vier soorten Spelt Desemkrackers. Dit meel wordt regionaal verbouwd en gemalen op molen  de Lelie in Ommen.

Het meel voor de Koolhydraatarme Desemkrackers komt uit Duitsland. Onze keuze is op dit meel gevallen omdat er maar één grondstof in zit wat een E nummer heeft; Appelzuur. Daarnaast bevatten de Krackers door de speciale  samenstelling van dit meel weinig koolhydraten. Hieronder staat elke soort beschreven en gespecificeerd.

Speltdesem Krackers - Sesam

Speltdesem Krackers - Sesam

Speltdesem Krackers - Sesam zijn gemaakt van hetzelfde recept als de Naturel Krackers. Biologisch speltmeel en biologische speltbloem, gierst, lijnzaad, zonnebloempitten, zeezout, desem, zonnebloemolie en water meer zit er niet! Door het gebruik van desem, in de plaats van gist, duurt het proces van rijzen uren. Deze lange duur komt de smaak alleen maar ten goede. Voor het bakken maken wij de Krackers vochtig met wat water, en strooien ze dan helemaal vol met gepeld sesamzaad. Gepeld sesamzaad is een stuk duurder dan het ongepelde sesamzaad. Maar het smaakt zoveel lekkerder, en daar gaat het om.

Samenstelling: Biologisch volkoren speltmeel, water, desem (rogge,water), zonnebloemolie, biologische speltbloem, zonnebloemzaden, gierst, lijnzaad, Keltisch zeezout.
Decoratie: sesamzaad
Bevat Allergenen.
 

Speltdesem Krackers - Naturel

Speltdesem Krackers - Naturel

Speltdesemkrackers Naturel zijn krackers op z'n zuiverst. Biologisch speltmeel en biologische speltbloem, gierst, lijnzaad, zonnebloempitten, zeezout, desem, zonnebloemolie en water meer zit er niet! Door het gebruik van desem, in de plaats van gist, duurt het proces van rijzen uren. Deze lange duur komt de smaak alleen maar ten goede. De Kracker wordt voor het bakken gedecoreerd met biologische speltvlokken.

Samenstelling: Biologisch volkoren speltmeel, water, desem (rogge,water), zonnebloemolie, biologische speltbloem, zonnebloemzaden, gierst, lijnzaad, Keltisch zeezout.
Decoratie: geplette spelt
Bevat Allergenen.
 

Speltdesem Krackers - Darq Mout

Speltdesem Krackers - Darq Mout

Zo donker en zo lekker
Voor de liefhebbers van donkere broodsoorten is dit een echte aanrader. Ons Donkere Waldkorn heeft model gestaan voor de  Darq- Speltdesemkrackers. Donker, Darq, gevuld met maar liefst 6 granen en zaden. Darq- Speltdesemkrackers rijzen langzaam, doordat er desem wordt gebruikt in plaats van gist. Dit rijzen duurt tot ongeveer 5 uur toe. Het resultaat? Veel meer smaak. Voor de brosheid hebben wij de eieren en de roomboter vervangen door zonnebloemolie. Daardoor zijn Darq- Speltdesemkrackers lactosevrij.

Samenstelling: Biologisch volkoren speltmeel,
biologische speltbloem, water, desem(rogge,water),
zonnebloemolie, zonnebloemzaden, gierst, lijnzaad, havervlokken, roggevlokken,  moutmeel( gerst, rogge, raapzaadolie) Keltisch zeezout. Decoratie: geplette haver
Bevat Allergenen.

 

Koolhydraatarme Kaaskrackers

Koolhydraatarme Kaaskrackers

Onze koolhydraatarme Kracker mag zich nu bij de andere Puur Antoon specialiteiten voegen. Het speciale meel voor deze kracker bevat bevat maar 1 grondstof met een E nummer. Appelzuur E 296. Een van nature bestaand zuur. Wat ook erg lekker is, dat is het feit dat deze Krackers de minste koolhydraten bevatten van alle Krackers uit ons assortiment

Voor de kaas van onze Krackers zorgt de fam. Bruins van Zuivelbedrijf ERF1 uit de Mandjeswaard. De kaas is biologisch en bevat geen E nummers. Alleen melk, zuursel, stremsel en zout.

Samenstelling: Tarwegluten, water, desem (water, rogge), zonnebloemolie, gebroken soja, tarwevolkorenmeel, lijnzaad, zonnebloemzaden, sojaproteine, sesamzaad, gerstdesem, zout,
dextrose, gerstmoutmeel( gerst), gist minder dan 0,5%, appelzuur ( E296)
Decoratie: Geraspte Biologische Erf 1 kaas (melk), zout, zuursel, stremsel.
Bevat Allergenen.

 

Koolhydraatarme Krackers

Koolhydraatarme Krackers

Onze koolhydraatarme Kracker mag zich nu bij de andere Puur Antoon specialiteiten voegen. Het speciale meel voor deze kracker bevat bevat maar 1 grondstof met een E nummer. Appelzuur E 296. Een van nature bestaand zuur. Wat ook erg lekker is, dat is het feit dat deze Krackers de minste koolhydraten bevatten van.

Samenstelling: Tarwegluten, water, desem (water, rogge), zonnebloemolie, gebroken soja, tarwevolkorenmeel, lijnzaad, zonnebloemzaden, sojaproteine, sesamzaad, gerstdesem, zout, dextrose, gerstmoutmeel( gerst), gist minder dan 0,5%,appelzuur ( E296)
Bevat Allergenen.

Klik hier voor de declaratie

Speltdesem Krackers - Kaas

Speltdesem Krackers - Kaas

 

Speltdesem Krackers Kaas zijn krackers voor elk moment. Ontbijt, lunch, bij soep of gewoon voor de trek als tussendoortje. Biologisch speltmeel en biologische speltbloem, gierst, lijnzaad, zonnebloempitten, zeezout, desem, zonnebloemolie en water meer zit er niet! Door het gebruik van desem, in de plaats van gist, duurt het proces van rijzen uren. Deze lange duur komt de smaak alleen maar ten goede. En voor het bakken royaal bestrooid met geraspte 40+ kaas.

Samenstelling: Biologisch volkoren speltmeel,water, desem (rogge,water), zonnebloemolie, biologische speltbloem, zonnebloemzaden, gierst, lijnzaad, Keltisch zeezout.
Decoratie: Geraspte Biologische Erf 1 kaas (melk), zout, zuursel, stremsel.
Bevat Allergenen.
 

Speltdesem Lekkerkracker - Rozijnen

  

Het is geen koek, geen brood, maar een Lekkerkracker! Een heerlijk alternatief voor koek, candybar of snoep. Biologisch speltmeel en biologische speltbloem van molenaar Anton Wolters uit Ommen. Gierst, lijnzaad, zonnebloempitten, zeezout, desem, zonnebloemolie, water en heel veel rozijnen. Het deeg voor de Desem Lekkerkracker rollen vij dikker uit. Voor het bakken bestrijken wij de krackers met biologische honing uit de Flevopolder. En voor de lekkere smaak strooien wij er iets fair trade rietsuiker overheen. Lekkerkrackers worden korter gebakken en zijn daardoor niet zo droog en knapperig als gewone Speltdesemkrackers.

 

Speltdesem Lekkerkracker - Rozijnen

Groot Koerkamp, De Echte Bakker

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137