Groot Koerkamp
De Echte Bakker

Desembrood

Lokaal Slow Food

Ons assortiment Puur Antoon! wordt steeds groter. Waar staat Puur Antoon voor?  De basis is te vinden in onze eigen regio. Molenaar Anton Wolters uit Ommen maalt op molen de Lelie met veel passie en vakmanschap het mooiste ambachtelijke meel. Het graan betrekt hij zoveel mogelijk van lokale akkerbouwers. Het Vechtdal meel is een specialiteit. net als het speltmeel dat bij Anton van de molensteen komt. Biologisch geteelde spelt voor het beste resultaat.

Logisch of biologisch?

Biologisch werken is in onze bakkerij niet haalbaar. Goede grondstoffen keuzes maken kunnen wij echter wel. Wij gebruiken grondstoffen van natuurlijke herkomst. Bloem en meel waar geen hulpgrondstoffen aan worden toegevoegd. Speciale meelsoorten komen van molenaar Wolters uit Ommen. Hij verwerkt de granen op ambachtelijke wijze op de traditionele molenstenen. Onze desem is 22 jaren geleden opgestart door spontane gisting van bloem en water.

Wij maken onze Puur Antoon! Desembroden in grotere charges. De broden worden voor 60% gebakken, waarna ze worden ingevroren. De laatste afbakfase gebeurd in de winkel op de dag van de verkoop. De broden gaan dan de oven in om er een lekker krokant korstje aan te bakken. Door de korst krijgt brood een groot deel van zijn smaak.  Het aroma van het Puur Antoon!Desembrood kun je ruiken. Aroma in brood wordt opgebouwd door de lange rijsprocessen.

Dat Puur Antoon! u mag smaken, geniet ervan!

Antoon

Desem Speltbrood

Desem Speltbrood

Het graan gewas Spelt wordt een oergraan genoemd. Dit, omdat Spelt zich niet laat sturen door de mens. Het graan is praktisch onveranderd door de jaren heen. Onze molenaar Anton Wolters uit Ommen koopt alleen biologisch geteelde Spelt van akkerbouwers uit de regio. Spelt Desembrood maken wij op z'n puurst! Spelt volkorenmeel, speltbloem, water, roggedesem, zeezout en olijfolie. Wij voegen daarnaast nog één ding toe; heel veel tijd. Tijd om te rijzen.

Samenstelling Spelt-Desemwit:

Biologische speltbloem, roggedesem (water, roggebloem), water, zeezout, zonnebloemolie.

Bevat allergenen

Samenstelling Spelt-Desem bruinbrood:

Biologisch volkoren speltmeel, water, Biologische speltbloem, roggedesem ( water, roggebloem), zeezout, zonnebloemolie.

Bevat allergenen

 

Desem- Tarwebrood

Desem- Tarwebrood

Molenaar Anton Wolters maalt op molen de Lelie in Ommen. Hij is al meer dan 30 jaar molenaar van beroep.En weet waar hij over praat. Akkerbouwers in het Overijsselse Vechtal leveren het graan voor zijn Vechtdal tarwebloem en het Vechtdal volkoren tarwemeel. Kwaliteit en dat zo dicht bij huis! Van de Vechtdal bloem maak ik mijn Puur Antoon! Tarwe- Desemwitbrood. Zeer lange rijsprocessen in combinatie met alleen maar bloem, water, desem, zeezout en zonnebloemolie, zorgen voor de pure smaak.

Samenstelling Tarwe- Desemwit

Vechtdal tarwebloem, water, roggedesem (water, roggebloem), zeezout, zonnebloemolie.

Bevat allergenen

Samenstelling Tarwe- Desembruin

Vechtdal tarwevolkorenmeel  water, Vechtdal tarwebloem  roggedesem (water, roggebloem), zeezout, zonnebloemolie.

Bevat allergenen

Walnotenbrood

Walnotenbrood

Een echt bijzonder Puur Antoon! brood is het Walnoten- Desembrood. Hierin zitten walnoten, rozijnen en een vleugje gember.Walnoten- Desembrood is heerlijk zo als tussendoortje met een beetje roomboter. Of bij een glas wijn met kaas of hartig beleg erop.

Samenstelling Walnotenbrood:

Vechtdal tarwebloem, water, roggedesem (water roggebloem), walnoten, rozijnen, gember, zonnebloemolie, zeezout, rijstemeel.

Bevat allergenen.

Garlicbread

Garlicbread

Neem ons succesvolle desembrood gevuld met zonnebloemzaden en sesamzaad, en meng dit deeg met een smakelijke knoflook- kruidenolie. Hak het deeg in allemaal kleine stukjes en bestrooi dit met ERF1 kaas.

Het resultaat is een overheerlijk Plukbrood. Lekker bij soep of bij de borrel.

Samenstelling Garlicbread:

Vechtdal tarwebloem, water, roggedesem (water, roggebloem), zonnebloemzaden, kruidenolie ( plantaardig vet (gehard), keukenzout, sacharose, knoflook, uien, specerijextracten, kruiden, specerijen, plantaardig eiwit), sesamzaad, Erf1 kaas (melk, zuursel stremsel, zout), zonnebloemolie, zeezout.

Bevat allergenen.

Groot Koerkamp, De Echte Bakker

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137