Groot Koerkamp Genemuiden
De Echte Bakker

Meergranenbrood assortiment

Zoveel soorten en smaken vindt je haast nergens!

Eten, dat moeten wij allemaal elke dag weer. Hoe belangrijk is de waarde van goed, eerlijk voedsel voor u? Wij kiezen met zorg onze grondstoffen, en laten ons daarbij leiden door kwaliteit, herkomst, veiligheid en gezondheid. Onze kracht dat zijn deze argumenten, u vertrouwen geven wat u koopt en eet. Zo is gaande weg ons assortiment meergranenbrood gegroeid. Daarbij is altijd gelet op de genoemde aspecten. In onze bakkerij willen wij niet werken met gemanipuleerde grondstoffen zoals soja of maÏs. Gepelt sesamzaad wat wij gebruiken wordt machinaal en niet chemisch ontvliest.

Al met al was het een hele zoektocht. Maar het assortiment wat wij hebben was het waard. Kijkt u zelf maar eens naar de verschillende soorten en smaken die wij u kunnen aanbieden. 

Bunderbrood

Bunderbrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes Bunderbrood al 50% van je dagelijks benodigde portie calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Bunderbrood heeft de volgende productdeclaratie.

Donker Woudkoren

De rijkdom van 11 zaden en granen in een brood. Het is een mond vol maar het zit er allemaal in, in ons Donker Woukoren zit: Tarwe, Geplette Rogge, Gierst, Zonnebloempitten, Rijstevlokken, Sesamzaad, Sojagrits ( geroosterd), Maisgries, Lijnzaad, Gerstevlokken en Havervlokken.

Veel Waldkornbrood komt als een kant en klaar mix bij de bakker. Wij onderscheiden ons liever, en kopen de grondstoffen los in. Hiervan maken wij onze eigen Woudkoren en Donker Woudkoren. Een ding is zeker, de smaak van ons brood is daardoor uniek en exclusief, en gewoon heel lekker.

Lees hier de samenstelling van Donker Woudkoren.

Energybrood

Hoe beschrijf ik Energybrood het beste? Vergelijk het maar met ons Waldkorn en ons Donker Waldkornbrood. Het grote verschil zit in het gebruik van tarwe volkorenmeel in Energy in plaats van tarwebloem. Het korstje is niet alleen onderscheidend maar ook heel erg lekker, sesamzaad en lijnzaad zorgen voor een rijke smaak en geur. Dit komt omdat de zaden tijdens het bakken worden geroosterd en daarbij heel veel smaak afgeven.

Hieronder vindt u de declaratie van Energybrood.

Fjørd

Lactosevrij Fjørd een broodsoort zoals men dat in de Scandinavische landen veel eet. Stevig brood op basis van rogge. Fjørd kan uitstekend in de vriezer worden bewaard voor langere duur, of anders gekoeld bewaren.

Hieronder staat de declaratie van Fjørd

GildeGraan

GildeGraan is niet meer uit ons assortiment weg te denken. Dagelijks bakken wij vele GildeGraantjes. Dit brood in puntvorm gebakken heeft lekker veel broodkorst. En, meer korst betekend meer smaak aan het brood.

Hieronder is de productdeclaratie van GildeGraan te lezen

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland heeft een nootachtige smaak dankzij de geroosterd mouten die erin zitten. Het bevat verder gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnepitten. De structuur van het brood wordt gevormd door volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge. GildeKorn is verrassend licht en fijn van structuur.

De declaratie van GildeKorn vindt u hieronder

Het Beste Brood

Misschien iets arrogant maar het Beste Brood heeft zijn plek in ons assortiment bewezen. Door de samenstelling van Het Beste Brood geeft dit zijn voedingswaarde geleidelijk af in het lichaam. Daardoor blijft het honger gevoel langer weg. Het Beste Brood mag het logo van "Ik kies bewust" voeren.

Hieronder is de declaratie van Het Beste Brood te lezen

Koolhydraat-armer brood

Een van onze speciale meergranenbrood soorten is het Koolhydraatarmer brood. Wat is er zo bijzonder aan dit brood? Tarwezetmeel is de bron van koolhydraten in brood. In dit speciale brood is een groot deel van het zetmeel uit het tarwemeel gehaald. Hoe groot het verschil is blijkt wel uit de volgende vergelijking.

Deze specificatie is berekend van af de meelmix. Als er brood van is gebakken dan zit de bovengenoemde waarden in ongeveer 150 gram brood. Het gebakken gewicht per brood is ongeveer 400 gram, dit zijn 11 tot 12 sneetjes brood.

Hier staat de declaratie van Koolhydraatarmer brood vermeld.

Pompoenbrood

Voor de liefhebbers is Pompoenbrood een aanrader! Licht en luchtig meergranenbrood. Aan de onderkorst zitten lekker veel pompoenpitten. De pitten zitten bewust onder het brood, tijdens het bakken trekken pompoenpitten bol als ze op het brood zitten. Nadeel is dan dat de pitten gemakkelijk van het brood afvallen.

Hieronder vindt u de volledige specificatie van Pompoenbrood

Groot Koerkamp Genemuiden

Langestraat 10
8281AL Genemuiden
0383855803
0383856137