Groot Koerkamp
De Echte Bakker

Nieuws

image

Geen voedselverspilling

Nog minder voedselverspilling met de App Too Good To Go. In onze strijd tegen het weggooien van voedsel introduceren wij in onze winkels een nieuw idee, dit naast de voedselbank die ons overgebleven brood ophaald. 

Hoe het werkt: Ga op uw mobiel naar de Appstore of de Playstore en download en installeer de App. In de App zijn wij als voorkeur in te stellen, zodat u elke dag kunt zien of er paketten zijn. Een pakket heeft een waarde van € 14,99 waarvoor u maar € 4,99 betaald.

Over de inhoud van het pakket is geen discussie mogelijk.

Media

NPO Radio 1 26 okt - 25% minder zout in brood

Zout in het Voedsel

Maandag 26 okt heeft NPO Radio1 live vanuit onze bakkerij uitgezonden. Die uitzending stond in het teken van de gevolgen die een te hoge zout inname heeft voor de gezondheid. In brood zit nu 25% minder zout dan in 2009. Daarmee is de bakkerijsector de enige branche die zelf het innitiatief heeft genomen om de toevoeging van zout in brood te verminderen.

NPO Radio 1 26 okt - 25% minder zout in brood

RADAR 9 mrt - 25% minder zout in brood

Zout in het Voedsel

Op maandag 9 maart 2016 waren wij te zien in het programma RADAR. De uitzending is nog terug te zien op uitzending gemist.

Het RIVM heeft recent een rapport geplubliceerd over het zoutgebruik in voedsel.

In het programma RADAR krijgen we aandacht voor de zoutreductie die wij in onze producten al lang hebben weten te realiseren. Ons brood bevat nu reeds 25% minder zout in vergelijking met het jaar 2008. 

Naast de zoutreductie is het voor ons van groot belang om onze grondstoffen kritisch en zorgvuldig te selecteren. Hierdoor is een groot deel van ons assortiment ook lactosevrij. Grondstoffen met e-nummers gebruiken wij zo min mogelijk. Bovendien is onze bakkerij verboden terrein voor genetisch gemodificeerde grondstoffen.

RADAR 9 mrt - 25% minder zout in brood

Groot Koerkamp, De Echte Bakker

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137