Groot Koerkamp (Genemuiden)
De Echte Bakker

Nieuws

Ontbijtgraantjes

Ontbijtgraantjes

Niet de eerste ontbijtgranen die er te koop zijn, wel bijzondere Ontbijtgraantjes van Puur Antoon.

Het onderscheid wat wij maken? De enige vorm van zoetstof of suikers die wij toevoegen zijn pure honing en gerstemout. Gerstemout ontstaat nadat gerstkorrels tot ontkiemen zijn gebracht. Tijdens dit proces wordt het in het graan aanwezige zetmeel omgezet in suiker. Daarna worden de korrels geroosterd en tot gerstemoutstroop verwerkt door toevoeging van water.

Wij voegen geen zout toe aan onze Ontbijtgraantjes. Het van nature aanwezige zout is het enige wat er in onze Ontbijtgraantjes zit.

De in sommige soorten aanwezige rozijnen zijn van biologische herkomst. De granberries zijn licht gezoet met rietsuiker.

Noten worden eerst op lage temperatuur in onze oven geroosterd tot ze lekker knapperig zijn.

Diverse van onze Ontbijtgraantjes zijn glutenarm en er zijn Vegan varianten in ons assortiment.

Klik hier voor onze speciale Ontbijtgraantjes pagina

Media

NPO Radio 1 26 okt - 25% minder zout in brood

Zout in het Voedsel

Maandag 26 okt heeft NPO Radio1 live vanuit onze bakkerij uitgezonden. Die uitzending stond in het teken van de gevolgen die een te hoge zout inname heeft voor de gezondheid. In brood zit nu 25% minder zout dan in 2009. Daarmee is de bakkerijsector de enige branche die zelf het innitiatief heeft genomen om de toevoeging van zout in brood te verminderen.

NPO Radio 1 26 okt - 25% minder zout in brood

RADAR 9 mrt - 25% minder zout in brood

Zout in het Voedsel

Op maandag 9 maart 2016 waren wij te zien in het programma RADAR. De uitzending is nog terug te zien op uitzending gemist.

Het RIVM heeft recent een rapport geplubliceerd over het zoutgebruik in voedsel.

In het programma RADAR krijgen we aandacht voor de zoutreductie die wij in onze producten al lang hebben weten te realiseren. Ons brood bevat nu reeds 25% minder zout in vergelijking met het jaar 2008. 

Naast de zoutreductie is het voor ons van groot belang om onze grondstoffen kritisch en zorgvuldig te selecteren. Hierdoor is een groot deel van ons assortiment ook lactosevrij. Grondstoffen met e-nummers gebruiken wij zo min mogelijk. Bovendien is onze bakkerij verboden terrein voor genetisch gemodificeerde grondstoffen.

RADAR 9 mrt - 25% minder zout in brood

Groot Koerkamp (Genemuiden)

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137