Groot Koerkamp (Genemuiden)
De Echte Bakker

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bewust kiezen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als bakker, ondernemer en als mens heb je verantwoordelijkheden. Daarin moet iedereen zijn keuze maken, en die verantwoordelijkheden nemen. Groot Koerkamp De Echte Bakker maakt meer werk van: 

  • Energie
  • Recycling
  • Voedselbank
  • Personeelsbeleid

Energiebewust. Apparatuur die aan vervanging toe is wordt vervangen door een energiezuinige variant. In onze winkel in Zwolle is veel LED verlichting toegepast. Periodiek onderhoud zorgt voor bedrijfszekerheid en voor goede afstellingen, dus minder gasverbruik en minder uitstoot. Ovens en machines optimaal gebruiken verminderd gas en stroomgebruik wederom. Meel wordt 1 keer per 2 weken geleverd in plaats van elke week. Dat scheelt toch 25 ritten met die vrachtwagen per jaar!

Recycling passen wij breed gedragen toe Afval stromen worden gescheiden ingezameld door ons en gescheiden afgevoerd. Dit doen wij met: papier, kunststof, metaal. Op deze manier reduceren wij ons grijze afval aanzienlijk. Broodkruimels en resten van de snijmachine gaan als diervoeder naar een boer. Ook een afval stroom zijn onze overgebleven producten. Het klinkt bizar, brood dat vandaag niet is verkocht is morgen afval. Als je daarbij beseft dat er om ons heen mensen zijn die het financieel erg moeilijk hebben dan is het goed dat wij samenwerken met de Voedselbank.

Voedselbank Kampen voorziet in een dringende behoefte van een grote groep mensen. Het had ons ook kunnen overkomen. Producten die overblijven slaan wij op in onze diepvriecel, en elke week op de donderdag komen de medewerkers van de Voedselbank Kampen deze producten bij ons ophalen. Daarna zorgen zij voor een goede bestemming van dit volwaardige voedsel.

Personeelsbeleid, het inzetten van mederwerkers en hun capaciteiten. Binnen ons bedrijf oordelen wij niet over iemands beperking maar kijken wij naar de kwaliteiten van de persoon waarover hij/zij wel beschikt. Binnen ons team zijn chauffeurs die hun eigen werk niet meer konden doen, maar in de functie van chauffeur uitstekend functioneren. Via schoolstages zijn stagiares bij ons geplaatst met beperkingen. Leg je het accent op de beperking of op wat iemand wel kan? Zo'n iemand de kans geven heeft ons een prima medewerker opgeleverd, doordat wij er tijd en aandacht in hebben geïnvesteerd.

Wordpress Blog

Voor de broodnodige informatie

Op zoek naar broodnodige informatie over uw eten of onze producten? Klik dan gauw hieronder voor mijn Wordpress blogs over diverse onderwerpen waar ik als bakker/ vakman met mijn expertise over schrijf (blog).

Heeft u een vraag? Stuur mij uw vraag toe op het onderstaande email adres.Ik zal u zsm een reactie op uw mail geven.

echtebakkergrootkoerkamp@hetnet.nl

Antoon Groot Koerkamp

Beeldbank: Antoon Fotografie

Er is meer dan brood alleen

Hoe mooi het werken in de bakkerij ook is, op z'n tijd is ontspannen belangrijk. Fotografie is voor mij veel meer dan een hobby. Daar is veel over te zeggen, maar in dit geval zeggen beelden meer dan woorden. Het beeldarchief is gegroeit tot een flink aantal dia's en nu digitale bestanden. De dia's worden omgezet in digitale bestanden, iets wat een tijdrovend werkje is.

De fotografiesite is en blijft in beweging er worden steeds weer nieuwe opnames toegevoegd.

Er is meer dan brood alleen

Groot Koerkamp (Genemuiden)

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137