Groot Koerkamp
De Echte Bakker

Broodassortiment en declaraties

Op deze pagina vindt een overzicht van als onze soorten en variaties in het Brood waaruit u bij ons kunt kiezen. Per productnaam wordt de samenstelling van het betreffende brood vermeld en ook zijn de allergenen te lezen.

Ons hele assortiment grootbrood bakken wij lactosevrij. Dit is een bewuste keuze die ik als bakker maak. Wij kunnen uitstekend brood bakken zonder daarbij gebruik te maken van melkproducten. Wist u dat ons lactose vrije brood trouwens niet duurder is dan het brood van onze collega's?

Witbrood

Witbrood

Klik hier om ons assortiment Witbroden te zien.

Bruinbrood

Bruinbrood

Klik hier om ons assortiment Bruinbrood te zien.

Volkorenbrood

Volkorenbrood

Klik hier om assortiment Volkorenbrood te zien.

Meergranenbrood

Meergranenbrood

Klik hier om ons assortiment Meergranenbrood te zien.

Desembrood

Desembrood

Klik hier om ons assortiment Desembrood te zien.

Gevuldbrood

Gevuldbrood

Klik hier om ons assortiment Gevuldbrood te zien.

Zacht Kleinbrood

Zacht Kleinbrood

Klik hier om ons assortiment Zacht Kleinbrood te zien.

Krokantbrood

Krokantbrood

Klik hier om ons assortiment Krokantbrood te zien.

Belegde Broodjes & Hartige Snacks

Belegde Broodjes & Hartige Snacks

Klik hier om ons assortiment Belegde Broodjes te zien.

Speltbrood

Speltbrood

Spelt is een graangewas. Het bevat veel overeenkomst met tarwe. Dit maakt Spelt zo geschikt voor de bakkerij. Van veel graangewassen is geen brood te bakken omdat in die granen geen gluten aanwezig zijn. Haver, Gerst, Rogge, Mais kun je wel toevoegen maar dan als een meergranenbrood variant.

Spelt is een eigenwijs gewas. Het geeft een veel lagere opbrengst van de akker dan tarwe. Het is niet te manipuleren, en het heeft geen zin de akker met spelt te gaan overbemesten. Spelt gaat er niet sneller door groeien en geeft ook niet meer opbrengst.

De smaak van Speltbrood is duidelijk "anders"dan die van tarwebrood. Speltbrood heeft een enigzins nootachtige smaak. Elke dag bakken wij Speltbrood.

Hieronder vindt u de declaratie voor Speltbrood.

VezelVOL - 15% meer vezels dan Volkorenbrood

VezelVOL - 15% meer vezels dan Volkorenbrood

Een van de vele broodsoorten die wij zelf hebben ontwikkeld in VezelVOL. De samenstelling van VezelVOL is doelbewust gemaakt. Door volkoren tarwemeel, extra tarwezemelen, volkoren roggemeel en lijnzaad in dit brood te gebruiken zit VezelVOL letterlijk VOL met grondstoffen die de darmfunctie ondersteunen. In de bereiding laten wij het deeg lange tijd rusten, zodat het deeg veel vocht opneemt. Vooral lijnzaad kan veel vocht absorberen. Door de gebruikte grondstoffen is VezelVOL lactose- en sojavrij. 

Hieronder vindt u de volledige specificatie van VezelVOL

Volkoren Korenrijk

Volkoren Korenrijk

Volkoren Korenrijk is een meergranenbroodsoort gemaakt op basis van tarwe volkoren meel. Naast het volkorenmeel wordt er een zadenmengsel van maar liefst 10 verschillende zaden gebruikt. Welke granen en zaden er allemaal inzitten? Tarwe, geplette Rogge, gepeld Gierst, Zonnebloempitten, Rijstevlokken, Sesamzaad, geroosterde Sojagrits, Maisgries, Lijnzaad, Gerstevlokken en Havervlokken. Het is een hele mond vol, maar wel een die smaakt naar meer.

Hieronder vindt u de volledige productspecificatie.

WoudKoren

WoudKoren

Wat is WoudKoren eigenlijk? WoudKoren is een meergranenbrood zoals uit de declaratie blijkt. Wij maken dit brood geheel volgens eigen recept, dus niet van een broodmix gebakken zoals dat bij de meeste bakkers wel gebeurd..

Eigenschappen: WoudKoren is in de eetbeleving een licht broodsoort. De donkere kleur komt door de toevoeging van moutmeel. Moutmeel is een product dat van veel soorten graan kan worden gemaakt. Het principe van moutmeel is dat men de graankorrels onder vochtige warme omstandigheden laat ontkiemen. Tijdens dit ontkiemen wordt de in de graankorrel aanwezige zetmeel omgezet in suikers, nodig voor de groei. Als deze omzetting heeft plaatsgevonden wordt het ontkienproces gestopt. Dit gebeurd door het roosteren van de  ontkiemde graankorrels. Door de gevormde suikers te gaan verwarmen ontstaat karamelisatie. Dit geeft de kleur en de aromatische smaak van mout. Dit mouten is voor veel toepassingen nodig. Bier brouwen Wisky stoken zijn bekende andere toepassingen. Dit roosteren van de korrels kan worden gedaan tot diverse stadia, van licht bruin tot diep bruin geroosterd. Er wordt wel beweerd dat moutmeel ongezond is omdat het is verbrand. Dit is bij de soorten mout die ik ken niet het geval. Als dat zo zou zijn ziet dit moutmeel er niet alleen donker uit, het ruikt en proeft dan bitter en verbrand.

Hieronder vindt u de declaratie van ons WoudKorenbrood.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Het zonnetje op ons broodschap: Zonnebloembrood. Een lekkere topper in ons assortiment Zonnebloembrood is exclusief en alleen bij De Echte Bakker verkrijgbaar. Licht meergranenbrood met een heerlijke nootachtige smaak. Heel fijn vermalen hazelnoten zorgen voor dit effect. Deze bijzondere smaak proef je nog meer als Zonnebloembrood wordt geroosterd.

Hieronder vindt u de productdeclaratie van Zonnebloembrood.

Groot Koerkamp, De Echte Bakker

Klaas Fuitestraat 19
8281 BX Genemuiden
0383855803
0383856137